2009

2009:

  • blev jag gravid
  • fick vi en frisk fin liten Vilda
  • åkte vi till London
  • friade Niklas till mig
  • köpte vi ny bil
  • bestämde jag mig för att ta körkort
  • renoverade vi huset utvändigt (till viss del)
  • köpte jag brudklänning
  • bokade vi vårt bröllop i Thailand
  • började Noah på nytt dagis
  • var vi bestman och tärna på Alexandra & Dicks bröllop
  • höll i möhippa och svensexa
  • Noah lärde sig cykla på stor cykel
  • köpte jag min vigselring
  • sov Noah hos farmor och farfar flera nätter själv för första gången
  • badade vi massor i vår pool i trädgården
  • fikade jag massor med mina underbara tjejkompisar
  • umgicks vi mycket med våra fantastiska vänner
  • hade vi många dagar med sol och bad ute vid sjöarna i Saxtorp
  • var Noah på sin första BoIS-match
  • var vi på Skånes djurpark 2 gånger
  • fyllde Noah 3 år och hade massor med kalas
  • hade BK Fram 75årsjubileum
  • har jag haft cancer
  • har jag blivit opererad
  • blivit friskförklarad från cancern :-)
  • döptes Vilda i Sofia Albertina
  • firade vi en mysig jul i Blekinge

Lite tidigt???

Vilda vänder sig..redan...från rygg till mage... Är inte det tidigt när man inte ens är 3 månader gammal??? Först trodde vi att det var en engångsgrej, att hon råkade rulla runt, men nu gör hon det hela tiden och hon kan inte ligga själv i soffan längre...My god vad tiden går fort..

Kan inte uppdatera er med foton än för vår stationära dator är sönder och fotona ligger på den hårddisken så ni får vänta lite till. Niklas håller i skrivande stund på att försöka laga den med ett nytt nätaggregat så vi får väl se om det fungerar.

Idag har Niklas och Noah varit på Karlslundsbadet och badat med Jeff och flickorna. De hade haft jätteroligt, så det får vi göra om snart :-) Imorgon blir det IKEA och sen kommer Martin och Jeanette på kvällen. De var här i söndags också, men det är alltid roligt med lite sällskap. Martin behövde låna vår dator och sen blir det nog lite Wii.
Nyårsafton firas hemma hos Cilla och Martin tillsammans med Alexandra och Dick och alla barnen. Noah ska sova över där sen på natten och leka lite med Anton på nyårsdag.
Sen till helgen blir det Busfabriken med Annika och Jeff :-)

På plats

Familjen är på plats i Blekinge för att fira jul. I morse "hittade" Noah julklappar från Tomten på trappan hos farmor och där i fanns filmer och böcker till hela familjen. Vilda fick ett mjukisdjur i sitt morgonpaket. Här är massor med snö och det kommer att bli en supermysig julafton. Foton kommer i veckan.

Vildas dop i söndags gick också jättebra och de fotona kommer också senare. Hon sov sig igenom både dopet och kaffet :-) Efter dopet åkte Noah med sin farmor och farfar till Blekinge och har sovit där tills vi kom upp igår. Han hade haft det jätteroligt :-)

Jag kuggade tyvärr min uppkörning. Själva körningen gick bra men jag kuggade på "backa runt hörn". Så jag får en ny tid i januari så får vi hoppas på att jag fixar det då :-)

God jul till alla jag känner. Hoppas ni har en lika mysig jul som jag!

Äntligen lediga allihop

Nu har Niklas gått på pappaledigt i 2 ½ vecka så nu ska vi vara hemma allihopa ett tag vilket är sååå skönt.
Ikväll ska jag på tjejmiddag utanför Ängelholm hos Jenny. Vi ska spela julklappsspelet och äta tacos. Det ska bli mysigt. Vilda får följa med :-)
Sen imorgon är det dags för Vildas dop. Hon ska döpas i Sofia Albertina och den kyrkan är så fint julpyntad. Riktigt vackert faktiskt. Vi blir 30 vuxna och 6 barn och vi spelar lite på att det är jul och bjuder på glögg efteråt. Och kaffe och tårta givetvis :-)
Sen är det tänkt att Noah ska åka med sin farmor och farfar hem och sova där några nätter och sen kommer jag, Niklas och Vilda upp till dom på lillejul. Julafton ska ju firas där uppe :-)

Nej, nu är det dags för gymmet :-)

Kanske kanske kanske...

Är det kanske så att min/vår tur ska vända nu?
Efter sjukdom, operation, kolik och sömnlösa nätter börjar det se ljusare ut på fronten..
Jag klarade min uppskrivning idag :-), Vilda sov 5 timmar i sträck inatt :-) och jag har ett intressant jobberbjudande på gång. Får veta mer snart vad jobbet gäller mer ingående och antal timmar osv, men det är het klart av intresse. Har inte ens sökt jobbet utan blev erbjuden det på rak arm...
Så nu g'ller det att fixa uppkörningen också... MÅSTE klara det..Håll era tummar!

Bilder






















Detta fotot tog Noah helt själv med kameran :-)






Hos Alexandra


Onsdag

Idag har jag först varit på gymmet, sen haft en dubbellektion på körskolan och till sist var vi hos Annika och Jeff och åt en underbar kycklinggratäng med ris :-) Alltid fint att få maten serverad och det är ett fint avbrott i vardagen att träffas någon timme och prata lite. Att inte bara ses på helgen.

Helgen som kommer är fullspäckad av massa roliga saker. På fredag ska jag och Vilda på personalfest på mitt jobb. Hon får ju hänga på eftersom det är ju jag som har maten med mig :-) Sen på lördag bär det av till Busfabriken med Annika och Jeff och barnen så dom får lekt av sig. Det var ett tag sen vi var där sist.
På lördag kväll är det dags för Noah att klä julgranen. Vi ska klä den lite tidigare i år för att han ska kunna se den lite längre i och med att vi inte är hemma över julen. Och i hans nya favoritfilm har dom en julgran och han har frågat länge när vi ska ha en. I vilket fall som helst så ser jag fram emot att klä den tillsammans :-)
På söndag är det glöggmys hos Annika och Jeff på eftermiddagen och kvällen. Massor av släkt och vänner är bjudna och det ska drickas glögg och ätas kakor :-)

Sen är det bara en jobbvecka kvar för Niklas innan han går på 2½ veckas välförtjänad pappaledighet :-)

Kära tomten....

Inatt beslöt sig Vilda för att somna 04.45. Noah skulle ha mackor kl 06. Visst ringer det illa i era öron också? Vila när Vilda vilar tänker ni nu.. Men nu är det så att hon till 99% inte sover förrän Noah kommer hem från dagis och då har jag ju honom att leka med. Denna sömnbrist börjar tära ordentligt på mig. I lördags kväll satt jag och grät i soffan för att jag inte fick sova och för att jag var så trött och jag är jämt irriterad och orkar inte göra något (stackars Noah). Kombinerad stress för körkortet i samband med sömnbrist i samband med att operationen och allt den innebar börjar komma ikapp mig är ingen bra kombination.
Så snälla tomten, jag önskar mig SÖMN i julklapp!

Julstämning

Den julstämningen som befinner sig i vårt hus detta året är underbar. Jag har verkligen längtat till julen detta året och sett fram emot allt som hör julen till.
Våra fönster är putsade och ljusstakarna är så klart på plats sen någon vecka tillbaka. Adventsljusstaken har fått de två första ljusen tända på köksbordet och jag och Noah har bakat pepparkakor och lussekatter. Noah har även fått en paketkalender av farmor och farfar och det är mysigt att se hur han varje morgon rusar ner till köket för att få öppna dagens lilla paket från "tomten".

Vi ska fira julafton hemma hos Niklas syster och det ska bli mysigt med julmat och tomte. Har bara en julklapp kvar att inhandla :-) Skönt..

Besök på jobbet

Hela förmiddagen idag har jag och Vilda varit på besök på jobbet. Jag drack kaffe och käkade fralla med Linda och Camilla och det var såååå mysigt. Emelie och Daniella kom in och snackade lite och stal Vilda en stund för att gosa med henne och jag fick en jättefin blomma. Nästa fredag är det personalfest och jag ser faktiskt fram emot att gå dit. Ska hem till Camilla först (vi är några st) och sen har vi följe till middagen.

Ikväll ska Alexandra och Dick bjuda oss på middag hemma hos oss. Vilken lyx va??? Sen blir det Idol på tv:n och efterrätt :-) Imorgon ska Niklas ut med fotbollen och då ska jag mysa med barnen och jag och Noah ska baka lussekatter. Julen närmar sig med stormsteg och jag har världens julstämning i år! Helt underbart!!!

Sovterapi

Vilda har varit lite svår och ojämn i sitt sovande sen hon föddes och vissa nätter sov hon inte alls och vissa nätter fick man 4 timmars sömn mellan amningarna och hon kunde bara somna om hon ammade eller låg ovanpå mig eller Niklas. För några dagar sen fick jag ett psykbryt på att inte få sova så jag bestämde mig att nu får det vara nog. Hon måste lära sig att somna i sin egen säng. Så några kvällar nu har Vilda fått utöva lite terapi i sin säng och det har varit mycket gråt och skrik, men tänka sig att 2 kvällar i rad nu har hon somnat av sig själv i sin egen säng kl 22.30 och sovit till 02.30 och ätit och sen sovit vidare till 06 för att äta igen. Kan detta hålla i sig snälla???

Länge sen sist

Har varit dålig på att uppdatera, både med inlägg och med foton, men jag har inte känt för det helt enkelt....
Foton får ni vänta nån dag till på, för jag har inte lagt över dom från kameran till datorn än.

Operationen gick bra iaf och läkaren ringde i måndags och berättade att allt ser bra ut nu :-) Ska bara tillbaka på rutinåterkontroller nu framöver och det är ju bara bra att de håller lite koll på en. Läkaren jag har är toppen och jag är lite sugen på att skicka en blomma till honom som tack för allt han gjort och för att han ska veta att jag uppskattar honom. Kan man det?

Körkortet är inne på slutspurten och det är märkbart. Så mycket som ska pressas in på kort tid och jag är hemifrån mer än jag önskar om kvällarna. Ikväll står mörkerkörningen på schemat och ni som känner mig vet att jag inte har något mörkerseende så jag fasar lite för detta. Men men, det ska ju göras. Sen är det snart dags för uppskrivningen och uppkörning och gud vad jag är nervös... Mest för uppkörningen...

Jag är nu även tillbaka på min ursprungsvikt sen innan graviditeten och alla mina kläder passar igen :-) När körkortet är färdigt och jag har mer tid över till träningen så ska formen börjas slipas till inför bröllopet och Thailand :-)


RSS 2.0